Danas je u nazočnosti župana Ličko-senjske županije Ernesta Petryja, zamjenice župana Jasne Orešković Brkljačić, ravnateljice Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac Jasminke Devčić, Slavka Đurkina u svojstvu predstavnika izvođača radova Edel sport d.o.o. iz Zagreba te Verice Lokmer u svojstvu nadzornog inženjera iz tvrtke Engrad d.o.o. Otočac, održana koordinacija gradilišta na izgradnji školskog igrališta Područne škole Švica.

Nakon kišnog razdoblja, intenzivirani su radovi u okviru projekta izgradnje „Višenamjensko školsko igralište u Područnoj školi Švica“.

Ličko-senjska županija kao nositelj projekta čija ukupna vrijednost iznosi 140.532,30 eura osigurala je iznos od 68.579,76 eura, dok je Ministarstvo turizma i sporta osiguralo iznos od 71.952,54 eura iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske, sve temeljem aktivnosti namijenjenih za sufinanciranje izgradnje i građevinskih zahvata na sportskoj infrastrukturi.

Specifični cilj projekta je poticanje bavljenja sportom s ciljem približavanja sporta građanima, animiranja djece i mladih za bavljenje sportom, prevencije zdravlja te poticanje ulaganja sredstava iz državnog proračuna u izgradnju, rekonstrukciju i opremanje sportskih građevina.

Ovim, kao i mnogim drugim projektima, Ličko-senjska županija ulaže u razvoj sportske infrastrukture na području županije, čime se stvaraju dodatni uvjeti za bavljenje sportskim aktivnostima.

Po završetku izgradnje igrališta, učenicima Područne škole Švica te ostalim žiteljima mjesta bit će na raspolaganju malonogometno, rukometno, košarkaško i odbojkaško igralište.

Gs Press