Tijekom proteklog vikenda (26. veljače – 1. ožujka 2021. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, četiri narušavanja javnog reda i mira i dvije dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava.

Kriminalitet

Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom iz mjesta Volarice zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe.

Sumnjiči se da je u razdoblju od 1. listopada 2020. godine do 24. veljače 2021. godine u šumskom predjelu mjesta Krasno, posjekao i otuđio 19 stabala bukve.

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Promet

Tijekom proteklog vikenda nije evidentirana niti jedna prometna nesreća.

Provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su 52 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 28. veljače u Gospiću kod 45-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.59 g/kg).

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom, te tučnjavom na području Gospića, svađom i vikom na području Otočca, te drskim ponašanjem na području Novalje.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava

Tijekom vikenda je osoba s područja Otočca dragovoljno predala 642 komada raznog puščanog streljiva, dok je osoba s područja Gospića dragovoljno predala ručnu bombu.

Navedeno streljivo i bombu je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Pridružite nam se u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Također, podsjećamo građane da takva sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi!

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska