Od prvoga dana nakon katastrofalnih potresa na Banovini ličko-senjski vatrogasci su bili na terenu. Svakako je lakše definirati što nisu pri tome radili, nego ono drugo jer je u nastaloj kataklizmi svaki vatrogasac bio spašavatelj ljudi, objekata, imovine, ruka pomoći u svakoj situaciji, psiholog… Od jučer je operativno zapovijedanje u Petrinji preuzeo vatrogasni zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Hrvoje Ostović.

-Od 29. prosinca 2020. godine do danas se izmijenilo 95 vatrogasaca s područja Ličko – senjske županije s 42 vozila u 3 smjene. Modul VZŽ Ličko – senjske, realizira u prosjeku, 35 sanacija krovova i dimnjaka, a broj na području cijele Petrinje je značajno veći. Trenutno je na području Petrinje angažirano 12 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila s područja Ličko – senjske županije, definirao nam je vatrogasni zapovjednik Ostović.

Od svih građana Banovine koji su stali pred kamere čule su se samo riječi hvale vezane uz rad vatrogasnih postrojbi. Kao u onoj staroj i istinitoj poslovici po kojoj se „u muci poznaju junaci“!

Gs Press / M.S.