Bijeli Božić je u Gospiću zadnji put bio 2017. godine, u Ogulinu 2011., a u ostatku Hrvatske davne 2007. godine. Dakle, većina Hrvatske skoro 15 godina čeka na snježni Božić.

Ako je vjerovati dugoročnoj prognozi servisa AccuWeather Hrvatsku ove godine nakon dugo vremena očekuje bijeli Božić!

AccuWeather u narednim danima predviđa nestabilno vrijeme, a što se više bude bližio Božić bit će sve hladnije pa će tako temperature padati i ispod nule.

U srednjoj Hrvatskoj bi tako za Badnjak mogao pasti snijeg koji bi nastavio padati i na sam Božić dok bi temperature iznosile do 2 stupnja celzijusa. Do Nove godine bit će hladno, ali za samu Novu godinu ne bi trebalo biti padalina.

U Zagrebu postoji mogućnost da će na Badnjak padati susnježica i nastaviti padati za Božić. Na Štefanje bi se Zagrepčani, pak, mogli probuditi na sunčano jutro. Temperatura kroz ta tri dana ne bi trebala prelaziti tri stupnja Celzijusa. Za ostatak mjeseca predviđene su izmjene suhih, ali hladnih, i kišnih razdoblja.

Slično vrijeme moglo bi biti i u Osijeku gdje se prognozira bijeli Božić, a snijeg bi mogao padati u nekoliko navrata između Božića i Nove godine. Temperature će u ovom dijelu zemlje padati i do minus 5 stupnjeva Celzijusa.

Zabijeliti bi se mogla i Rijeka i to čak u dva navrata između Božića i Nove Godine dok se u Splitu ipak ne očekuje snijeg. Između Božića i Nove Godine tamo se očekuje temperatura od oko devet stupnjeva, a trebalo bi biti sunčano i vedro.

Bijeli Božić je u Gospiću zadnji put bio 2017. godine, u Ogulinu 2011., a u ostatku Hrvatske davne 2007. godine. Dakle, većina Hrvatske skoro 15 godina čeka na snježni Božić s prizorima kao iz božićnih filmova.

Gs Press / 24sata.hr