Hrvatski iseljenici odali pietet nevino stradalim žrtvama u Gospiću

0

Danas su Gospić i okolna mjesta posjetili Hrvati koji žive izvan domovine, kojom prigodom su položili vijenac i zapalili svijeće nevino stradalim žrtvama kod gospićkog groblja, a među istima su bili Zdravka Bušić – saborska zastupnica i potpredsjednica HDZ-a te sestra hrvatskog uznika i mučenika pok. Zvonka Bušića, Ana Petrović – predsjednica Udruge građana “Hrvatska  izbandomovinska lirika” kao i Neda Rosandić Šarić – autorica književnog dijela “Domovina iznad svega”.

Riječi dobrodošlice izvandomovinskim Hrvatima dao je ličko-senjski župan Ernest Petry, a polaganju vijenaca i paljenju svijeća nevino stradalim žrtvama prisustvovala je i saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević te predsjednica Matice hrvatske u Gospiću Anka Lemić.

Nakon obilaska gospićkog groblja dio izaslanstva u pratnji župana Petryja obišao je spomen ploču Velebitskom ustanku u Brušanima kao i groblje u ovom malom podvelebitskom selu.

Gosti su poslijepodne obišli Pastoralni centar u Ličkom Osiku, dok su jučer posjetili rodnu spomen kuću Dr. Ante Starčevića u Žitniku i MC Nikole Tesle u Smiljanu, a večeras u 20:00 sati u Gospiću organizirana je pjesnička večer.

Gs Press.