Tijekom noći je značajno zahladilo, pa su mnoge jutros dočekali temperaturni minusi. Kako prognozira DHMZ. tijekom dana će biti pretežno oblačno, na Jadranu i uz njega mjestimice kiša, dok će u gorju padati snijeg.

U sjevernim kopnenim krajevima bit će uglavnom suho, a prijepodne su moguća i sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će biti lokalno i magle.

– Vjetar će puhati slab, u Slavoniji popodne i umjeren istočni, na moru slaba i umjerena bura koja će u Dalmaciji okrenuti na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između -2 i 2, na moru od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva – prognoza je DHMZ-a.

Na Zavižanu -11,7 stupnjeva 

A prema podacima s njihove stranice, današnji rekord minusa je na Zavižanu na kojemu je izmjereno -11,7 stupnjeva. Zatim slijede Bednja s -10,5 stupnjeva te Otočac s -10,1 stupanj i Gospić sa -7,4 stupnjeva. Hladno je i u Varaždinu u kojem je izmjereno -9,8 stupnjeva, dok je u Zagrebu najniža temperatura -6,4 stupnjeva.

I na jugu je hladno pa je tako na Hvaru izmjereno 6 stupnjeva, u Splitu 4,3, a u Zadru 3,2 stupnja.

Alarm na snazi zbog temperatura, snijega i vjetra

Na snazi su i žuti meteoalarmi za područja Zagreba, Gospića, Dalmacije, Kvarnera i Istre. Za područje Zagreba na snazi je upozorenje zbog niskih temperatura, a za područje Gospića zbog snijega.

Ostala upozorenja odnose se na jak vjetar, odnosno pojačanu buru.

Gs Press / 24sata.hr