Foto: Jozo Čabraja/HRS

Četiri od četiri! Pa može li bolje? Hrvatske rukometašice pobijedile su Rumunjsku 25-20 na otvaranju drugog kruga Eura i došle do četvrte pobjede na Europskom prvenstvu! Na korak su od polufinala…

Dva tjedna prije Eura nisu ni znale gdje će igrati. A u Dansku su otišle tiho, bez ikakve pompe. Radile su u tišini, bez ikakvog pritiska i nekog posebnog imperativa. Cilj je bio samo pokazati se u što boljem svjetlu, dati sve od sebe. I što su napravile? Napravile su čudo.

Briljantno, nevjerojatno, uvjerljivo. Kako drugačije opisati nevjerojatne hrvatske rukometašice koje su tako rutinski i tako lagano pobijedile Rumunjsku 25-20 i došle na korak do polufinala Europskog prvenstva!

Hrvatske rukometašice su ‘razorile’ svoju skupinu u prvoj fazi Eura i s tri pobjede (Mađarska, Nizozemska, Mađarska) osigurale prolazak u drugu fazu s četiri boda, a danas su pokazale nevjerojatnu moć protiv Rumunjske na otvaranju drugog kruga i tako preuzele prvo mjesto u skupini ispred Norveške, Njemačke, Nizozemske…

Na samom početku vukla nas je Ćamila Mičijević koja je utrpala prva tri gola, ali bilo je jasno da tako ne možemo funkcionirati. Obrana je bila slabo pokretljiva i pasivna, Cristina Neagu je zabijala kako je htjela. Ali Nenad Šoštarić je za to vrijeme razmišljao i u glavi složio recept. Uveo je nižu postavu koja je čvrstinom i pokretljivošću uništila Rumunjke! Od 17. do 25. minute zaključali smo naš gol, a naše rukometašice su za to vrijeme zabile 7-0! Zabijala je Blažević, probudila se Larissa Kalaus i na predah smo otišli s prednošću od 14-10!

U drugom poluvremenu je to bilo odrađivanje posla. Rumunjska je u 52. minuti došla na minus dva, ali opet su naše povukle. Josipa Mamić zabila je dva gola u ključnom trenutku i tada je bilo jasno da je četvrta pobjeda u džepu.

Svaka utakmica iznjedri novu junakinju, a ovaj put je to bila Valentina Blažević koja je zabijala kako je htjela. Utrpala je sedam golova i bila je nerješiva enigma za Rumunjke. Hrvatska je ovaj put bila posebno raspucana pa su po četiri gola zabile Ćamila Mičijević, Katarina Ježić i Larissa Kalaus.

Hrvatska je došla na korak od polufinala! U subotu igramo protiv Norveške, a tri dana poslije protiv Njemačka i dovoljan nam je bod iz te dvije utakmice za plasman u polufinale.

https://www.sofascore.com/tournament/handball/international/european-championship-women/63

Gs Press / 24sata.hr

24sata