Policija u australskom Melbourneu u obiteljskoj kući pronašla je tijela četvero ljudi. Žrtve su majka i troje djece, a policija sumnja da je žena, porijeklom iz Hrvatske, ubila svoju djecu i počinila samoubojstvo. Tijela je prvi pronašao suprug Tomislav, koji je obavijestio hitne službe.

Katie Perinović (42) ubila je Claire (7), Annu (5) i Matthewa (3) i nakon toga počinila samoubojstvo u obiteljskoj kući u Melbourneu, sumnja policija. Tijela je pronašao Katien suprug i otac djece Tomislav (48), koji je odmah obavijestio hitne službe. Policija ga je privela na ispitivanje, no pustili su ga i isključili sumnju da je sudjelovao u ubojstvima.

Prijatelji preminule žene kažu da je proteklih tjedana bila povučena i čudna.

“Bila je na rođendanu moje kćeri u studenom. Nikad je nisam vidjela tako povučenu i tihu. To su bila divna djeca, puna života”, kazala je prijateljica Katie Perinović, prenosi Daily Mail.

Susjedi su šokirani zločinom, kažu da je obitelj bila divna, a Katie uvijek nasmiješena i spremna na razgovor.

Perinović je inače godinama radila kao fizioterapeutkinja i prije nekoliko mjeseci iznenada je dala otkaz. Prijatelji i poznanici sumnjaju da je bila oboljela od depresije.

Ako se vi ili netko vama blizak suočava s određenim psihološkim poteškoćama ili se jednostavno nalazite na životnom raskršću, u potrazi da pravom odlukom nemojte se nikad ustručavati i pitati za pomoć i razgovor. Donosimo vam nekoliko kontakata gdje možete porazgovarati s punim povjerenjem sa stručnjacima koji će vam sigurno pomoći:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb
Nazovite na telefon 01-2376-470 kad god vam zatreba pomoć od 0 do 24 sata, liječnici su uvijek spremni porazgovarati s vama i pomoći vam.
U Centar za krizna stanja pri KBC Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

Hrabri telefon

Ako ste maloljetno dijete ili roditelj koji se suočava s različitim odgojnim izazovima možete se obratiti stručnjacima na Hrabrom telefonu.
Ako ste dijete nazovite na besplatni broj 116-111.
A broj Hrabrog telefona za mame i tate je 0800-0800. Linija je otvorena svakim radnim danom od 9 do 20 h.

Psihološki centar TESA

Psihološki centar TESA je udruga koja već 25 godina daje besplatnu psihološku pomoć i podršku zdravom razvoju građana.
Nazovite na broj: 01/48 28 888 – radnim danom od 10 do 22 h ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr

Gs Press / dnevnik.hr