Ove subote,  14. listopada u Svetište Čudotvorne gospe Sinjske hodočaste vjernici Gospićko-senjske biskupije s mons. Zdenkom Križićem, novoimenovanim Splitsko-makarskim nadbiskupom i svećenicima Gospićko-senjske biskupije. Na hodočašću će sudjelovati 1200 hodočasnika iz župnih zajednica ove biskupije.

Nadbiskup Križić će predsjedati euharistijskim slavljem u crkvi Čudotvorne gospe Sinjske u zajedništvu sa svećenicima i vjernicima Gospićko-senjske biskupije i Župe Gospe Sinjske. Prije slavlja u Svetištu će vjernici imati mogućnost za sakrament Ispovijedi.

U poslijepodnevnim satima hodočasnici će sudjelovati u pobožnosti Križnog puta prema Tvrđavi Grad gdje se po zagovoru Majke od Milosti Čudotvorne Gospe Sinjske 1715. godine dogodila čudesna pobjeda hrvatske vojske nad Osmanlijama.

Euharistijsko slavlje iz Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske prenosit će Laudato televizija i internet stranice Župe i Svetišta Gospe Sinjske.

Podsjećamo da će se slavlje preuzimanja službe splitsko-makarskoga nadbiskupa mons. Zdenka Križića, održati na blagdan sv. Šimuna i Jude Tadeja, u subotu 28. listopada u 11 sati, u crkvi Svete obitelji u Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu.

Gs Press