U prostorijama Kulturno informativnog centra u Gospiću danas je održana svečana sjednica Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva “Široka Kula” povodom desetogodišnjeg rada Društva.

U ugodnoj atmosferi predstavljen je drugi po redu nosač zvuka ovog Društva po imenu “Kulo naša, pjesmom sagrađena”.

Na svečanoj sjednici prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša te u ime župana Petryja zamjenica župana Ličko-senjske županije Jasna Orešković Brkljačić, koja se obratila nazočnima, čestitavši predsjednici i svim članovima Društva na uspješnom desetogodišnjem radu, ujedno se zahvalivši na promociji Ličko-senjske županije koju svojim nastupima HKUD “Široka Kula” pronosi diljem Lijepe naše, za što će im kao i do sada Županija i ubuduće biti dostupna za sve potrebe koje Društvo ima.

Na skupštini su dodijeljene diplome Hrvatskog sabora kulture koje je dodijelio Milan Ostović u svojstvu člana Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture, a priznanja su dodijeljena i članovima Društva koji svojim aktivnostima doprinose razvoju i čuvanju kulture i kulturne baštine ovoga kraja.

Predsjednica društva Mandica Rukavina dodijelila je priznanja svim aktivnim članovima društva kao i zahvalnice svim sponzorima, fizičkim i pravnim osobama koje podupiru rad Društva, kojom prigodom su uručene i Zahvalnice Ličko-senjskoj županiji koju je preuzela zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić te Gradu Gospiću koju je preuzela zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.

Treba napomenuti da se sutra u Pučkom otvorenom učilištu “Dr. Ante Starčević” s početkom u 19 sati održava bogat folklorni program, kojom prigodom će uz domaćine iz HKUD “Široka Kula” nastupiti i drugi izvođači poput Graničara iz Cvitovića te dramska skupina Babe iz Slunja.

Gs Press