HKUD Široka Kula na jednoj od najznačajnijih smotri u Hrvatskoj

0

HKUD “Široka Kula” 20. i 21.svibnja 2022. predstavljalo je Ličko-senjsku županiju na 37. smotri folklora jadranske hrvatske “Na Neretvu misečina pala” u Metkoviću.

Prvi dan je u 18 sati na otvorenju smotre muška pjevačka skupina nastupila sa rozgalicom i ojkanom uz dangubice, a na samoj smotri nastupili smo u Gradskom kulturnom središtu te uz rozgalicu i ojkan izveli smo i ličko kolo.

Nastupi, ugodno druženje u Metkoviću u Hotelu Narona i MB sa Društvima iz cijele Hrvatske te razgovor sa stručnom komisijom na okruglom stolu ispunili su prvi dan putovanja.
Drugi dan putovanja zaputili smo se u Dubrovnik gdje smo posjetili gradske zidine i zapjevali lički ojkan što je posebno razgalilo turiste i sve posjetitelje Dubrovnika.
Nakon izleta u Dubrovniku naš put odveo nas je do Međugorja da zahvalimo Majci Božjoj za sva naša dosadašnja postignuća ali i svak ponaosob sa svojim molitvama i molbama.
Hvala organizatorima, a posebno gospodinu Vidi Baguru na čiju inicijativu smo nastupili na toj smotri kao jednoj od najznačajnijih u Hrvatskoj.

Gs Press