Večeras je svečanom sjednicom Općinske organizacije HDZ-a Lovinac, koja se održala u prostorijama Kulturno informativnog centra u Lovincu obilježena 34. obljetnica osnivanja Inicijativnog odbora HDZ-a za područje današnje Općine Lovinac, koja je 1990. pripadala Zajednici općina Gračac, kada je 10 utemeljitelja stranke održalo prvi sastanak u Svetom Roku.

Na početku svečane sjednice održana je minuta šutnje za prvog hrvatskog predsjednika i prvog predsjednika HDZ-a dr. Franju Tuđmana, sve poginule i nestale branitelje i sve preminule članove HDZ-a, nakon čega je okupljene pozdravio predsjednik HDZ-a Lovinac i načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić koji je ukratko predstavio sadašnji rad stranke, kao i projekte koji se provode na području općine, zahvalivši županu i predsjedniku HDZ-a Ličko-senjske županije Ernestu Petryju na pomoći pri realizaciji istih.

U ime utemeljitelja stranke obratio se dugogodišnji predsjednik HDZ-a Lovinac Josip Vrkljan – Jotan, koji je ujedno bio i jedan od deset osnivača stranke odnosno članova Inicijativnog odbora HDZ-a koji se osnovao u Svetom Roku.

Vrkljan se u govoru prisjetio osnivanja stranke, komunističkih i velikosrpskih prijetnji u vrijeme osnivanja HDZ-a, početka formiranja dragovoljačkih postrojbi te ratnih godina, kao i oslobađanja Lovinca i Svetog Roka od agresora.

Na kraju, nazočnima se obratio tajnik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Ivica Radošević, ujedno prenijevši pozdrave župana i predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije.

Radošević je naglasio da Općina Lovinac, načelnik Ivan Miletić i svi žitelji općine imaju maksimalni oslonac i podršku Ličko-senjske županije te da se ne brinu za opstojnost i razvitak općine Lovinac jer su upravo u tijeku realizacije mnogobrojnih projekata na području cijele općine.

Također, istaknuo je važnost obilježavanja obljetnica osnivanja HDZ-a kako se povijest ne bi zaboravila i kako bi mlađe generacije znale na koji način se stvarala Republika Hrvatska.

Gs Press