HAK upozorava na poledicu

0

Kolnici su mokri te vlažni i skliski. Ponegdje ima magle. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na većini cesta u unutrašnjosti, posebice na mostovima i nadvožnjacima, javlja Index.hr.

Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i tunela Bristovac i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Zbog jakog vjetra na dionici državne ceste DC1 Udbina-Klapavice, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina) .

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici:

  • – DC25 Korenica-Lički Osik;
  • – DC42 Poljanak (g.ž.KA) – Poljanak (g.ž.LS)
  • ; -DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Bjelopolje; -DC429 Selište Drežničko-Prijeboj;
  • -LC59122 Šušanj-Ledenik; LC59123 Šušanj-Konjsko;
  • na lokalnim i županijskim cestama na području Korenice i Donjeg Lapca te na
  • -ŽC5217 Mazin-Bruvno (Zadarska županija).

Gs Press