HAK upozorava na olujni vjetar

0

ZBOG olujnog vjetra promet je dopušten samo za osobna vozila: autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca DC50 i DC27); državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); na Paškom mostu.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene (I. i II. skupina vozila), javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Mogući su odroni. U priobalju puše jaka bura. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektna linija Prizna-Žigljen; katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka.

Gorski kotar i Lika

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, no nestabilno pa će povremeno pasti malo kiše, a lokalno je moguća i grmljavina. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka od 19 do 23 °C.

Hrvatska danas

U većini krajeva promjenjivo do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom u unutrašnjosti. Lokalno izraženiji pljuskovi i grmljavina još su ujutro mogući na jugu zemlje. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a poslijepodne smanjenje naoblake na zapadu unutrašnjosti. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjeveru zemlje s jakim udarima. Na Jadranu bura, mjestimice s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 26 u unutrašnjosti te od 25 do 30 °C duž obale.

Gs PRess / index.hr / DHMZ