POJAČAN je promet na većini cesta u smjeru mora, osobito na autocestama A1 Zagreb – Ploče – Karamatići i A6 Rijeka – Zagreb, zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvorova Zagreb zapad i Buzin u smjeru naplate Lučko, autocestama A2 Zagreb – Macelj i A4 Goričan – Zagreb u smjeru Zagreba, A3 Bregana – Lipovac i A7 Rupa – Rijeka – Žuta Lokva u oba smjera te Krčkom mostu.

Promet je pojačan i na većini cesta u priobalju, u trajektnim lukama i pristaništima, a čekanja su i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

HAC se oglasio o tunelu Sveti Rok

“Zatvaranje tunela Sveti Rok provodi se zbog sigurnosnih razloga i to uslijed stvaranja kolona duž dionice autoceste od čvora Sveti Rok do čvora Rovanjska, a koja se proteže do tunela Sveti Rok. Na taj način se sprečava nastanak kolone i zastoja u samom tunelu kao i u tunelima Ledenik, Bristovac i Čelinka koji slijede odmah nakon tunela Sveti Rok. Također, ukoliko bi došlo do incidentnih događaja u samom tunelu, potrebno je osigurati mogućnost dolaska hitnih službi i vatrogasaca, a ta prohodnost se omogućava na način da se zaustave vozila ispred samih portalnih ulaza u tunel”, kazali su iz HAC-a.

Od 09:40 tunel Sveti Rok (A1) otvoren je za promet, a kolona pred tunelom je oko 7 km te se vozi uz zastoje, javlja HAK.

Gs Press / index.hr