NA JADRANU te u predjelima uz njega danas će biti pretežno oblačno s povremenom kišom, dok će u istočnim i središnjim predjelima unutrašnjosti uglavnom biti suho, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Kiša duž dalmatinske obale i na otocima bit će obilnija s izraženijim pljuskovima praćenim grmljavinom. Za cijelu obalu upaljen je žuti meteoalarm s upozorenjima o grmljavinskom nevremenu i jakom vjetru.

Na kopnu će vjetar biti većinom slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku i istočni.

Na Jadranu moguće i pijavice

Na Jadranu će jako i olujno jugo slabjeti te na sjevernom dijelu i otvorenom moru okrenuti na buru. Bit će vrlo nestabilno, ponegdje uz obilniju oborinu, lokalno i grmljavinu, na moru moguće i pijavice, piše HRT.

Pijavica, obilnih pljuskova i grmljavine može biti i na oblačnom krajnjem jugu Hrvatske. Jako jugo, na otocima povremeno i olujno, slabjet će od sredine dana, pa će se i more postupno smirivati.

Pijavica, obilnih pljuskova i grmljavine može biti i na oblačnom krajnjem jugu Hrvatske. Jako jugo, na otocima povremeno i olujno, slabjet će od sredine dana, pa će se i more postupno smirivati. Temperatura bez izraženog dnevnog hoda, većinom između 12 i 15°C.

Najviša dnevna temperatura većinom će se kretati između 13 i 18 Celzijevih stupnjeva, u gorju ponegdje i niža.

Kakvo vrijeme nas očekuje u danima koji dolaze?

Posve stabilno neće biti ni u utorak, iako će oborina biti rjeđa, piše meteorolog N1 televizije Mate Blažević.

Srijeda ponovno donosi nešto češću oborinu, osobito u gorskoj Hrvatskoj i duž Jadrana. Prodorom hladnijeg zraka, osobito navečer i u noći na četvrtak, u gorju bi moglo pasti i malo snijega. 

Stabilizacije nema ni u drugom dijelu tjedna. Temperature će se malo sniziti.

Petak bi uglavnom posvuda trebao biti suh, no već u danima vikenda novo jače naoblačenje.

Gs Press / index.hr