Gradska organizacija HDZ-a Otočac organizirala je 12. i 13. svibnja 2022. godine akciju prikupljanja humanitarne pomoći za pomoć narodu Ukrajine u Sumskoj regiji. Predsjedništvo HDZ-a je donijelo odluku o organiziranju humanitarne akcije, a koordinator za provedbu akcije kojom su prikupljeni prehrambeni proizvodi i higijenske potrepštine bio je predsjednik Mladeži HDZ-a Domagoj Matasić. U organizaciji i prikupljanju su sudjelovale i članice Zajednice žena Katarina Zrinski  i njihova predsjednica Ivana Krpan Perković i potpredsjednici HDZ-a Otočac Edy Sladović, Ana-Marija Cvitković i Nada Rogić.

Prikupljeni artikli su uz pomoć djelatnika Crvenog križa Otočac i ravnateljice Dragice Cvitković sortirani  prema uputama te su isti danas poslijepodne preuzeti od strane Crvenog križa Otočac koji će ih prevesti dalje u Gospić odakle će se zbirno sve prikupljeno uputiti u Ukrajinu.

„Suosjećamo s narodom Ukrajine, razumijemo njihove potrebe, njihov strah i neizvjesnost, a znamo kako su ponosni i hrabri jer je hrvatski narod na ovom području proživio slična stradanja kako bi očuvao vlastiti identitet, a ovim putem se zahvaljujem u ime organizatora svima onima koji su odvojili svoje vrijeme i financijska sredstva za kupovinu potrepština“, izjavio je prilikom predaje pomoći predsjednik Mladeži HDZ-a Domagoj Matasić. Ravnateljica Crvenog križa Otočac Dragica Cvitković se u ime svoje organizacije zahvalila na inicijativi i prikupljenoj pomoći i  pozvala Mladež HDZ-a  da se priključe njihovim akcijama u narednom vremenu.

Sukladno programskoj deklaraciji Mladeži HDZ-a i mladi u Otočcu žele započeti novo političko i društveno djelovanje koje je temeljeno na promicanju hrvatskih nacionalnih interesa, domoljublju, tradicionalnim demokršćanskim i univerzalnim humanističkim vrijednostima a sa kojima su se vodili i u ovoj humanitarnoj akciji.

HDZ Otočac