Gradonačelnik Otočca Goran Bukovac: 2. Susret oldtajmera u Otočcu je neupitan!

0

Lanjski 1. Susret oldtajmera u Otočcu pokazao se kao pun pogodak. Uz najvećeg stručnjaka za stare modele automobila u RH Valentina Valjaka, organizaciju su znatno pomogli mnogi ugledni restauratori, kao i volonteri s ovog područja koji su danima sudjelovali u organizaciji ove monumentalne i vrlo uspjele priredbe. Ako je suditi po riječima gradonačelnika Grada Otočca Gorana Bukovca drugo po redu okupljanje automobila oldtajmera ovoga ljeta je neupitno.

-Radimo na tome da se ta manifestacija svakako održi, ali da se nazivom veže uz nekadašnjeg vlasnika automobila Oakland True Blue Six, prema ocjeni znalaca najvrjednijeg oldtajmera u Hrvatskoj. Taj raritetni automobil godinama je po Otočcu vozio Franjo Častek, magistar farmacije i vlasnik apoteke.
Već smo započeli razgovore na temu 2. susreta oldtajmera u našem gradu i za sada tražimo način da tu ideju provedemo u djelo, rekao nam je gradonačelnik Goran Bukovac.

Prvi susret oldtajmera u Otočcu privukao je više od 150 modela iz cijele Hrvatske i država okruženja i pokazao se kao izvrsna tehničko-turistička atrakcija koju je vidjelo nekoliko tisuća ljudi. Pri tome se Otočac medijski promovirao kao poželjna turistička manifestacija s novim, atraktivnim sadržajem.

Gs Press