Skrećemo pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti, te da do istih često mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje

Foto: Ilustracija

Građanin s područja Korenice dragovoljno je predao pušku vojnog porijekla tzv. Papovku, dok je građanin iz Dnopolja dojavio da je u voćnjaku pronašao minsko-eksplozivno sredstvo.

Izlaskom policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrđeno je da se radi o metku M57 20mm (metak za protuavionski top) koji je u korozivnom stanju, a najvjerojatnije je zaostao iz Domovinskog rata.

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu izuzeli su pušku i metak, te pohranili u skladište gdje će biti do uništenja.

Pridružite nam se u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Gs Press / PULS