Građani pronašli minsko-eksplozivna sredstva

0

Policijska uprava ličko-senjska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju

Foto: PU ličko-senjska

U subotu su evidentirana dva pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava i to:

  • u mjestu Frkašić pronađen je ručni bacač M-57, 4 kumulativne mine za ručni bacač M-57, 4 barutna punjenja za ručni bacač i ručni bacač rakete M-80,
  • u mjestu Škare, na livadi pronađena je tromblonska trenutna mina M 60;

Navedena minsko-eksplozivna sredstva izuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u skladište do uništenja.

Skrećemo pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti, te da do istih mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Gs Press / PULS