Blagdan sv. Fabijana i Sebastijana, Dan Grada Otočca, započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima u Gradskom parku. Vijenac su položili gradonačelnik Goran Bukovac, članovi Gradskog vijeća, predstavnici brojnih udruga, vojske i policije. Nakon toga je u crkve Presvetog trojstva služena sveta misa koju je predvodio otočki župnik vlč. Marinko Miličević. Potom je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Otočca održana u velikoj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta.

Uzvanike je najprije pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Grada Otočca Tino Ostović, a nakon njega govorio je gradonačelnik Otočca Goran Bukovac. U svojem je govoru naveo brojne pomake vezane uz kulturu, sport, turizam, gospodarstvo i socijalnu skrb.

-Ovo je prigoda istaknuti sve ono što smo učinili, ali i za promišljanje o mnogim zadaćama koje su pred nama. Stvarali smo i stvaramo uvjete za još bolji život u našem gradu. Za sve njegove žitelje, posebno za mlade ljude koji su odlučili ovdje ostati i graditi svoje živote. Vjerujem da mnoge neprilike koje nas pritišću možemo okrenuti u svoju korist i stvarati neke nove perspektive za rad i razvoj. Prihvaćajući stvarnost, okrenuti ih prema budućnosti i modernim idejama slobodnog i ravnopravnog društva možemo stvoriti nove vrijednosti i potaknuti ostanak onih sugrađana koji možda razmišljaju o odlasku, istaknuo je gradonačelnik Bukovac.

Tijekom svečane sjednice Gradskog vijeća prikazan je promotivni film u kojem je prikazan sažetak mnogih aktivnosti sadašnje gradske vlasti, neprijeporne prirodne ljepote Gacke doline, scene s brojnih manifestacija u svrhu valoriziranja posebnosti ove turističke destinacije u koju su zadnjih godina počeli ulagati brojni investitori iz drugih dijelova Hrvatske.

Pred brojnim uzvanicima pridošlim iz cijele Hrvatske, predstavnicima mnogih institucija, državnim tajnicima, ravnateljima javnih poduzeća, ustanova, predstavnicima policije i vojske, gradonačelnicima i načelnicima općina govorio je župan ličko-senjski Ernest Petry.

-Ličko-senjska županija je u ovih godinu i pol dana mojega mandata ostvarila izvrsnu suradnju sa svim Gradovima i Općinama na ovome području. Isto tako smo zavidnu suradnju imali i sa svim javnim poduzećima, ustanovama, brojnim udrugama, Crkvom, policijom, Hrvatskom vojskom. Zajedno s Gradom Otočcom pratili smo sve projekte prema resornim Ministarstvima Vlade RH i fondovima. Isto se događalo i s ostalim državnim institucijama.

Na području Grada Otočca najviše ulaganja imali smo u zdravstvu, školstvo, infrastrukturi, uskoro ćemo obnoviti stacionar Doma zdravlja u Otočcu, pomoći pri povlačenju novih sredstava iz državnih i EU fondova. Na području Otočca se gradi „Sigurna kuća“, izvršene su pripreme za izgradnju mini-hidrocentrale u Otočcu. U dogovorima s Ministarstvom branitelja već su daleko odmakli pregovori oko izgradnje Doma za skrb o hrvatskim braniteljima. To zaslužuje grad Otočac, ali i cijela Ličko-senjska županija. Na ovaj način u tijeku je realizacija mnoštva projekata za koje znamo da će poboljšati kvalitetu života. Mi ne dijelimo naša četiri grada i naših osam općina. Tu nema nadmetanja niti konkurencije, nema kontriranja nego radimo zajednički i tako odlučujemo što ćemo najprije realizirati, naglasio je župan Petry.

Nakon toga uručene su priznanja i medalje najzaslužnijim građanima Grada Otočca.

Gs Press / L.O.