Društvene mreže i neke web-stranice pune su odjeka jučerašnjeg predstavljanja kandidata HSP-a. Kao i uvijek do sada na taj su skup pozvani samo podobni mediji. Mi nismo, ali uz moderne tehnologije znamo za sve detalje skupa koji je po mnogo čemu bio još jedan pucanj u prazno.

Nevjerojatno je kako nitko od nazočnih novinara nije reagirao na izmišljotine gradonačelnika Karla Starčevića koji traži još jedan mandat. Da je govorio istinu onda bi priznao kako Grad Gospić nema nikakve veze s izgradnjom Budačke ulice, Energane HEP-a, Upravnom zgradom HAK-a, pokretanjem proizvodnje u PPK Velebit… Sve je to osmislio i financirao netko drugi. A to što je Grad Gospić izdao neku građevinsku dozvolu-to je sve u opisu nečijeg posla za koji uredno dobiva plaću. Također smo čuli da je bivša vlas ostavila manjak od 20 milijuna kuna. Prije je bilo 14 milijuna. Bliže se lokalni izbori pa i ta cifra raste. Dan uoči izbora svakako će opet narasti.

Sve nas je ugodno iznenadila “Nezavisna lista mladih” s čijom se potporom gradonačelnik i jučer pohvalio. Nema na pomolu ništa od obećanih 2 000 novih radnih mjesta, ali… Radna mjesta će otvoriti HEP, HAK ili netko treći. Svakako ne Grad Gospić. Nezavisna lista mladih nikada nam nije točno i javno obznanila koliko ima članova. A valjda je trebala. Ako Grad Gospić i otvori neko novo radno mjesto, uskoro će to preko povećanih računa za vodu i odvoz smeća doznati svi građani Gospića. Tako ćemo svi mi plaćati nečije politikantstvo.

– U socijalno osviještenom gradu bez premca u RH-kazao je jučer gradonačelnik.

Gs Press / c.p.L.O.