Gotovo je! Novak Đoković morat će napustiti Australiju

0

Novak Đoković bit će deportiran iz Australije! Tročlano sudsko vijeće Saveznog suda u Melbourneu na čelu sa sucem Jamesom Allsopom jednoglasno je podržalo odluku ministra Alexa Hawkea koji je odbio vizu Đokoviću iskoristivši svoju ovlast prema članku Zakona o migracijama. Tijek suđenja koje je trajalo u noćnim satima po našem vremenu mogli ste pratiti u 24sata live članku.

24sata UŽIVO IZ MELBOURNEA: Deportacija Đokovića

Novak će sada morati napustiti Australiju i ostat će bez nastupa na Australian Openu koji je osvojio rekordnih devet puta i drugog pokušaja za osvajanjem rekordnog 21. Grand Slama! Kraj je to neviđene sage koja je punila naslovnice medija još od 5. siječnja kada je prvi reket svijeta sletio u melburnšku zračnu luku.

Ako ste propustili…

Đoković je u Australiju stigao s medicinskim izuzećem od cijepljenja. Nakon toga su mu poništili vizu i smjestili ga u hotel s migrantima, neki od njih su tamo godinama. Đoković se žalio i sud je odlučio da mu vrate vizu. No australski ministar Alex Hawke odlučio je iskoristiti svoju ovlast prema članku Zakona o migracijama i Đokoviću je ponovno otkazana viza. Australske vlasti otvorile su nove istrage zbog nelogičnosti u potvrdama koje je Đoković priložio uz vizu.

Njemački Spiegel je, kako smo pisali, otkrio da se neki datumi ne poklapaju i da su postojale dvije verzije istog PCR testa koji je Novak koristio za medicinsko izuzeće od cijepljenja. Isto tako, u aplikaciji za vizu stajalo je da Đoković nije putovao nigdje prije nego je došao u Australiju što nije točno, kasnije je priznao da je pogriješio jer je bio u Španjolskoj.

Isto tako, priznao je da je hodao okolo zaražen, s pozitivnim PCR testom koji mu je potvrdio kao izuzeće od cijepljenja. Priznao je da je dobio pozitivan test i onda dva dana kasnije snimao intervju s francuskim L’Equipom, iako je znao da je zaražen. Dan nakon pozitivnog testa družio se s djecom u Beogradu i dijelio trofeje, tvrdi da taj dan nije znao da mu je došao pozitivan test.

Gs Press / 24sata.hr