Zbog epidemije COVID-19 ovogodišnje natjecanje mažoretkinja održano je online. Djevojčice i djevojke diljem Hrvatske su putem online-veze izvodile svoje vježbe, pod budnim okom  stručne komisije Hrvatskog mažoret saveza. Pri tome su mažoretkinje Grada Gospića pobjedile u čak tri kategorije. Na svečanosti kod Pučkog otvorenog učilišta „dr. Ante Starčević“ Gospić održana je danas dodijela medalja mažoretkinjama u tri kategorije: juniorskoj, kadetkinjama i najuspješnijima u solo nastupu. Koreograf mažoretkinja i stručni suradnik POU „dr. Ante Starčević“ za programe kulture je Dragica Rogić koja danas nije krila zadovoljstvo vrhunskim rezultatima njezinih štićenica.

-U kadetskoj formaciji imamo „pet zlatnih cura“. To su

Matea Mataija, Matea Delbianco, Paola Orešković, Iva Vrkljan i  Martina Kolak. Kategorija juniorke formacije predvodi Nika Krpan koja je lani bila zaštitno lice za Državno natjecanje, zatim Božena Laktić, Lorna Petanović, Tena Šop i Darija Asić. U kategoriji solo kadetkinje predstavljale su nas Ivana Župan i Dora Andrijević.

Također moram zahvaliti svim ostalim curama koje nisu sudjelovale u ovim natjecanjima, ali uvijek vrijedno i vrhunski rade. Hvala njima, hvala svim roditeljima koji su im uvijek iskrena podrška u svemu što rade. Hvala i Ani-Mariji Šop koja nam uvijek pomaže u radu, naglasila je Dragica Rogić čije mažoretkinje već godinama s ponosom pronose ime Gospića na svim natjecanjima diljem Hrvatske.

U ime Grada Gospića čestitke „zlatnim“ djevojkama i djevojčicama uputila je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.