Uzbudljiva sezona u hrvatskom ženskom košarkaškom prvenstvu dosegla je vrhunac s osvajanjem povijesnog naslova prvaka Hrvatske od strane Dubrovačke Raguse. Pobjedom nad ekipom Trešnjevke u finalnoj seriji s ukupnih 3:0, Ragusa je dokazala svoju dominaciju na domaćoj sceni. Ovom pobjedom, Ragusa je osvojila i duplu krunu, uz već osvojen Kup Ružice Meglaj Rimac.

Lina Strilić, talentirana košarkašica iz Gospića, igrala je ključnu ulogu u uspjehu Raguse tijekom ove sezone. Odigravši nekoliko fantastičnih utakmica, Lina je postala jedna od glavnih figura ove uspješne ekipe. U posljednjoj utakmici serije, Ragusa je slavila s uvjerljivih 78:48, a Lina je briljirala s 15 postignutih poena, dok je Iva Todorić predvodila s 17 poena.

Lina Strilić je tijekom cijele sezone pokazivala srčanost, borbenost i predanost svojoj ekipi. Osim što je bila ključna u pogađanju trica u zadnjim sekundama utakmice za pobjedu Raguse, Lina je svojim entuzijazmom i timskim duhom pridonijela zajedništvu i uspjehu ekipe.

U izjavi za Lika online Lina je istaknula kako je pobjeda zaslužena te da je ponosna na svoju ekipu i upravu kluba: “Ući u finalnu seriju i završiti je s 3:0 je fantastično. Presretna sam i stvarno mi je drago zbog cijele ekipe i uprave kluba, ovo je veliki uspjeh.”

Nakon osvajanja naslova prvaka Hrvatske, Lina će si priuštiti kratak odmor od tjedan-dva, nakon čega će se vratiti svojim sportskim obvezama i nastaviti raditi na svojoj košarkaškoj karijeri. Zasigurno će ovaj uspjeh biti dodatni poticaj za Linu i njene suigračice, kako bi nastavile svoj put prema još većim uspjesima u budućnosti.

Čestitamo Lini Strilić na ovom izvanrednom uspjehu i želimo joj još mnogo osvojenih pokala i sjajnih trenutaka u svojoj sportskoj karijeri. Kroz svoje nastupe, Lina će nastaviti biti ambasadorica sporta, osobito za svoj rodni kraj, Gospić. Njezina postignuća sigurno će motivirati i potaknuti mlade talente da slijede njezin primjer, te ulože trud i rad u ostvarenju svojih ciljeva.

Gs Press