Gospićanin predstavlja Hrvatsku na svjetskom prvenstvu u ribolovu na moru!

0

Ličke ribolovce na Jadranskoj obali već desetljećima zovu „furešti koji ni tunje ne znaju zabacit’, a kamo li ulovit neku ribu“! S godinama je te tvrdnje demantirao Milan Rukavina (19) jer je još kao klinac  suvereno prkosio ovoj dogmi i samouvjereno bacao udice posvuda gdje se pojavljivao. Najviše u karlobaškom arhipelagu. S barke i s kraja.

Milan je uspješan student Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu. Najveći ulov do sada mu je ugor od 6 kg, a rbolovom se bavi od šeste-sedme godine. Voli i riječni ribolov, no morski ribolov mu je draži. U more se zaljubio i „zanat ispekao“ uz iskusne članove KRŠM “Bura” Karlobag jer je još kao klinac s njima ribario kao ravnopravan član.

Tako je ovaj strpljivi  Gospićanin, član Kluba za sportski ribolov na moru „Bura“ iz Karlobaga, utišao sve oponente i posvuda se s jadranskih natjecanja u udičarenju počeo doma vraćati urešen medaljama i s peharima u rukama.

Nakon niza dana provedenih na moru te uspješnih rezultata na službenim natjecanjima Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru mladiću iz Gospića je ovih dana stigla posebna nagrada. Postao je prvi državni reprezentativac iz Ličko-senjske županije u sportskom ribolovu na moru, kategorija U-21 brodica. Taj mladić je svojom energijom, upornošću, voljom i znanjem napokon stekao status najboljeg ličkog ribolovca na moru!

Milan Rukavina je još 2019.godine postao državni prvak u kategoriji U-16 loveći s obale, nakon toga imao je izuzetne rezultate na svim međužupanijskim i državnim natjecanjima te zbog toga stekao status reprezentativca. Milana u 2022.godini očekuje niz natjecanja od kojih je svakako najznačajnije i najveće Svjetsko prvenstvo u morskom ribolovu koje će se održati u Portugalu, piše Novi list.

Gs Press / novilist.hr