Pozivamo građane da minsko-eksplozivna sredstva ne ostavljaju na mjestima koja su dostupna čak i najmlađima kako ne bi došlo do neželjenih posljedica

Na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana je jedna dragovoljna predaja oružja i jedan pronalazak minskoeksplozivnog sredstva:

– u Gospiću je građanin dragovoljno predao 289 komada raznog streljiva, 4 spremnika za automatsku pušku, 5 spremnika za strojnicu Ero i prigušivač za automatsku pušku,
– u grmu u Novalji, pronađene su 3 detonatorske kapisle, 5 elektrodetonarskih kapisli, komad od 1,7 metara sporogorećeg štapina i 0,5 kilograma eksploziva PEP-500.

Navedeno je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Gs Press / PULS