Dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija – učinite svoje okruženje sigurnim

Foto: Ilustracija

U Gospiću je jučer građanin dragovoljno predao 175 komada raznog streljiva i ručnu bombu M75, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Jučer je građanin na području Senja u kući pronašao minsko-eksplozivno sredstvo. Izlaskom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu utvrđeno je da se radi o tri ručne bombe koje je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Gs Press / PULS