Crikvenica je ovu subotu bila domaćin prvog hrvatskog Pickleball Spring eventa, koji je okupio natjecatelje iz SAD-a, Švedske, Mađarske, Zagreba i Gospića. Pickleball Spring event organizirali su Pickleball club Nikola Tesla Croatia, Turistička zajednica Grada Crikvenice i Association of Croatian American Professionals (ACAP). Događaj nije bio samo natjecanje, lokalno stanovništvo je uz trenera Dina Jelića imalo priliku naučiti način igranja i usvojiti osnovne vještine igranja pickleballa. Organizatori su posebno ponosni jer su na događaju sudionici odlučili da će osnovati pickleball klub u Crikvenici, što će biti veliki iskorak za proširenje sportske ponude u gradu, ali i napredak u turističkoj ponudi grada Crikvenice.

Za osvajanje Pickleball Spring eventa borilo se 20 igrača, nakon tri intenzivna meča u finale su ušli László Szeli, igrač iz Mađarske, Fredrik Quistbergh, Andreas Danielsen i Petter Broden, igrači iz Švedske, Steven Pavelić, igrač iz SAD-a, Nikola Begić, igrač iz Zagreba te Mijo Maračić i Milan Pintar, igrači iz Gospića.

Finale je bilo neizvjesno, s igračima iz pet različitih zemalja. Nakon ukupno odigranih sedam mečeva, prvo mjesto zauzeo je László Szeli, igrač iz Mađarske, drugo mjesto zauzeo je igrač iz Švedske Fredrik Quistbergh. Treće mjesto osvojio je Nikola Begić iz Zagreba.

Turistička zajednica grada Crikvenice za sve sudionike je pripremila posebno dizajnirane Pickleball Spring majice, dok su nagrade za najbolje igrače osigurali Pickleball web shop “Maestral” i suvenirnica “ZERA” koje su igrači preuzeli u Pickleball Tesla vrećicama.

Turistička zajednica Grada Crikvenice uz pickleball event igračima je nakon igre pripremila posebnu večeru u konobi Karenca u sklopu koje su se igrači imali priliku još bolje upoznati i razmijeniti iskustva.

Gs Press