Bad Blue Boys je naziv navijačke grupe zagrebačkog Dinama. Osnovani su 17. ožujka 1986. godine. Za maskotu ističu buldoga, a za himnu su prihvatili pjesmu Dinamo ja volim grupe Pips, Chips & Videoclips. Bad Blue Boysi su poznati po svojoj fanatičnoj podršci klubu, glasnom navijanju i navijačkim izgredima. Najvatreniji Boysi Dinamo bodre s maksimirskog Sjevera, dok se stariji Boysi okupljaju na Istoku.

Od osnivanja grupe djeluju kao glasni protivnici tadašnjeg komunističkog režima te su optuživani za hrvatski nacionalizam. Međunacionalne tenzije u tadašnjoj SFRJ na stadionima su doživjele svoj vrhunac na neodigranoj utakmici između DinamaCrvene zvezde 13. svibnja 1990. koji je obilježio sukob BBB sa navijačima Crvene zvezde i tadašnjom milicijom kao simbol pobune Hrvata protiv jugoslavenskog prosrpskog režima. Na utakmici su bili prisutni i pripadnici drugih hrvatskih navijačkih grupa poput Torcide i Armade. Mnogi navijači Dinama smatraju da je Domovinski rat počeo tog dana na Maksimiru. Izbijanjem rata mnogi Boysi se pridružuju obrani Hrvatske kao pripadnici Hrvatske vojske.

Ne smije se ne spomenuti niti sve što su BBB učinili za pomoć Petrinji nakon tragedije potresa na tom području.  BBB nisu samo navijači, već organizacija ljudi koji su spremni pomoći hrvatskom narodu kada je najpotrebnije!

2005. godine na ulazu centra Gospića na zidu županijske zgrade naslikan je mural BBB Gospić.  Nakon 16 godina, na 35. obljetnicu Bad Blue Boys-a, Gospićani su odlučili obnoviti postojeći mural.  Umjetničke radove izvodi nitko drugi nego naš Ivan Golac.  Veliki zahvat će potrajati cijeli dan sa očekivanom završetkom večeras.  Ne sumnjamo da Ivan neće to izvesti u njegovom stilu na koju se svi divimo kada vidimo.

Zbog epidemioloških mjera, neće se održati nikakvo javno okupljanje.  Šteta, ali zbog sigurnosti svih građana moramo se pridržavati uputa nacionalnog stožera.

Gs Press