Gospićanin (36) kojega policija istražuje jer je u ponedjeljak nožem pokušao ubiti suprugu i njenog prijatelja, a potom se nakon opkoljavanja te pregovaranja predao policiji i prošlog je tjedna uhićen zbog nasilja nad suprugom, ali je pušten samo uz zabranu približavanja.

Njegova žena (27) i 21-godišnjak kojima je u ponedjeljak nanio po život opasne ozljede i dalje su životno ugroženi i nalaze se u jedinicama intenzivnog liječenja, žena u Gospiću, a njen prijatelj u Zadru.

Glasnogovornica ličko-senjske policije Maja Brozičević opisala je Hini da je policija tijekom jučerašnje potrage bjegunca locirala u Bilaju kod Gospića, mjesto je opkoljeno, pozvan je pregovarač i postupalo se, kaže, s namjerom da se osumnjičenik sam preda.

“On se zatvorio u neki objekt, nije htio izaći, ali je policijski pregovarač s njim uspješno pregovarao. Osumnjičenik se odlučio predati te nije bilo provaljivanja ni primjene sile pri lišavanju slobode”, rekla je Brozičević.

Policija za kriminalističko istraživanje i izradu kaznene prijave s kvalifikacijom djela ima rok do ponoći, a po svemu što je do sada potvrđeno napadač je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju i teškog ubojstva u pokušaju te mu prijeti dugotrajna kazna zatvora.

Sutra ispitivanje u državom odvjetništvu

Županijska državna odvjetnica Vera Magdić Bižanović kaznenu prijavu i saslušanje osumnjičenika očekuje sutra. Potvrdila je da je od Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću zatražila izvješće o prošlotjednoj kaznenoj prijavi protiv 36-godišnjeg napadača za oduzimanja slobode i prijetnje istoj ženi.

Tužiteljstvo je po toj prijavi postupao, ali je osumnjičenik pušten na slobodu, samo uz mjeru opreza “zabrane približavanja ženskoj osobi na udaljenost od 50 metara”.

Ravnateljica gospićke Opće bolnice Sandra Čubelić rekla je Hini da je pacijentica s višestrukim ubodima u trbuh zadobila tako teške ozljede da je operacija trajala četiri sata.

“Kirurzi su dali sve od sebe da je spase, unutarnji su organi bili oštećeni i crijeva, tako da se može reći da je sada stabilno, ali i dalje životno ugrožena”, rekla je Čubelić.

Prema njenim riječima i mladić koji je jučer bio u bolnici u Gospiću kasno navečer je prebačen u Zadar gdje je operiran.

Zamjenik ravnatelja Opće bolnice u Zadru Edi Karuc rekao je da su 21-godišnjaku teške ozljede operacijom stabilizirale te se sada nalazi na intenzivnom liječenju. “Za sada je njegovo stanje stabilno, ali je još uvijek zbog težina ozljeda životno ugrožen”, rekao je Karuc.

Gs Press / Hina