Od 4. do 6. ožujka, Gospić postaje središte psihologije zahvaljujući obilježavanju Tjedna psihologije, manifestacije koja stremi promicanju psihologije kao struke te osvješćivanju javnosti o raznolikosti uloga koje psiholozi mogu imati u pomoći pojedincima. Tradicionalno se održava krajem veljače diljem Hrvatske, a karakteriziraju ga brojne aktivnosti koje provode psiholozi i njihovi suradnici.

U sklopu Programa Tjedna Sveučilišta u Zadru, Odjel za nastavničke studije u Gospiću i ove godine uključuje se u Tjedan psihologije. Studenti druge godine (Matea Asić, Lucija Kolarec, Kaja Krčelić, Maja Mataija, Ika Starčević, Petra Pilat, Sara Turić i Karla Savatović), pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Anelom Nikčević-Milković, provest će radionice na temu “Aktivno učenje” s učenicima šestih razreda Osnovne škole “dr. Jure Turića” u Gospiću. Cilj radionica je osnažiti učenike u razumijevanju i primjeni strategija aktivnog učenja, s posebnim naglaskom na samoregulaciju učenja, obradu informacija, osnove pamćenja te strategije i tehnike učenja. Radionice su raspoređene tijekom tri dana, počevši 4. ožujka, a učenici će imati priliku sudjelovati u interaktivnim sesijama koje će im pomoći da postanu efikasniji i samostalniji učenici.

Ovaj događaj ističe ključnu ulogu psihologije u obrazovanju i razvoju mladih, te ukazuje na važnost cjeloživotnog učenja kao temelja za uspjeh u bilo kojoj struci. Tjedan psihologije u Gospiću pruža izvrsnu priliku za širenje znanja i vještina koje su neophodne za suvremeni život i rad.

Gs Press