Na području Gospića je palo 61,6 mm oborina, a na Velebitu 50 mm kiše unatrag 24 sata. Prema informacija Hrvatskih voda i vatrogasnih postrojbi Gospić i Perušić zbog izlijevanja vode na prometnice uspostavljene su mjere izvanredne obrane od poplava na rijekama: Novčici (Gospić i okolica), Bogdanici (Smiljan, Novoselo), Tisovcu (Donje Pazarište), Jadovi (Gornja Ploča, Lovinac). Tijekom noći došlo je do zahladnjenja pa je pala manja količina snijega. Tijekom današnjeg jutra došlo je do stagnacije vodostaja na nekim dionicama u Gospiću i okolici te Pazarištu i Lovincu.

Prema informacijama Stožera civilne zaštite Perušić na gotovo čitavom vodotoku rijeke Like su uspostavljene mjere izvanrednog stanja obrane od poplava na hidrotehničkim objektima, posebice na kosinjskim dionicama Lika-donji tok i na retenciji Lipovo polje. Dotok rijeke Like u jezero Kruščica u Kosinju je u protekla 24 sata se udvostručio i narastao s 250 m3/s na 550 m3/s, koliko je izmjereno jutros u 6 sati. Prema ponorima u Lipovom polju se preljeva preko 600 m3/s vode, što dovodi do povećanja vodostaja na Selištu od 13-17 cm/sat. Na području Kosinja poplavljeno je više prometnica i to prema naseljima Bakovac, Podjelar, Sušanj, Rudinka i Sv. Ivan.

Gospić: Stupanj pripravnosti: Žuto

Snijeg i snježni pokrivač. Visina snijega > 5 cm

BUDITE NA OPREZU zbog rasprostranjenog padanja snijega i/ili leda na cestama i pločnicima. Moguć je lokalizirani prekid aktivnosti na otvorenom. Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama.

Hrvatska danas

Umjereno do pretežno oblačno. Mjestimice oborina popodne i navečer. U unutrašnjosti susnježica ili snijeg, a na Jadranu kiša ili pljuskovi s grmljavinom, no lokalno na sjevernom dijelu može biti i snijega nošenog jakom burom. Vjetar slab, u Podravini i Slavoniji umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, na sjevernom dijelu s olujnim udarima, a u južnoj Dalmaciji umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura zraka većinom od 2 do 5, na sjevernom Jadranu od 7 do 11, a u Dalmaciji od 12 do 16 °C.

Gs Press