Od svih izmjerenih mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske Gospić se opet pokazao kao najhladniji. Tako je u ličkoj metropoli jutros u 7 sati živa u termometru stala na -0,7 stupnja C, a na Zavižanu  je pokazala +6,0 stupnja.

Hrvatska danas

Na Jadranu, u unutrašnjosti Dalmacije i Istre te u najvišem gorju sunčano, uglavnom samo ponegdje na krajnjem jugu s malom i umjerenom naoblakom. U ostalim krajevima oblačno i maglovito, mjestimice s rosuljom ili slabom kišom, posebno ujutro. Sunčana razdoblja uglavnom u gorskim predjelima, moguće i na istoku zemlje. Navečer i u noći u sjevernim krajevima ponegdje kiša. Vjetar uglavnom slab, u Podunavlju i Baranji ponegdje umjeren jugoistočni. U noći će na sjeveru zapuhati sjeverac, a na sjevernom Jadranu bura. Najviša dnevna temperatura od 6 do 11, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te na Jadranu između 15 i 20 °C.

Hrvatska sutra

Na moru promjenljivo, a u unutrašnjosti pretežno oblačno uz povremenu kišu. Malo kiše može pasti i ponegdje na sjevernom Jadranu dok će uz pad temperature u gorju ponegdje biti susnježice i snijega. Prema večeri sa zapada smanjenje naoblake i osjetan pad temperature. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita na udare i orkanska. Temperatura zraka na kopnu većinom između 3 i 8, na moru od 10 do 15 °C.

Gs Press / DHMZ