Gospić opet najhladniji grad u Hrvatskoj

0

Od svih izmjerenih mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske Gospić se opet pokazao kao najhladniji. Tako je u ličkoj metropoli jutros u 7 sati živa u termometru stala na -10,7 stupnja C, a u Otočcu -7,6 stupnja.

Hrvatska danas

Na Jadranu pretežno sunčano, na sjevernom dijelu povremeno s umjerenom naoblakom, češće poslijepodne. U unutrašnjosti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, a mjestimice može pasti i vrlo malo snijega, ponajprije na istoku i dijelu Podravine. Vjetar u većini kopnenih krajeva slab, u Slavoniji, Baranji i Srijemu puhat će umjeren sjeverozapadnjak. Na Jadranu slaba i umjerena, u Dalmaciji prijepodne još ponegdje i jaka bura i sjeverni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 6, na Jadranu između 7 i 11 °C.

Hrvatska sutra

Pretežno sunčano, od sredine dana uz postupno naoblačenje sa zapada. Poslijepodne i navečer moguća je slaba kiša na istoku zemlje i ponegdje uz obalu, a u gorju i unutrašnjosti Dalmacije susnježica i snijeg. Na kopnu vjetar u početku slab, a popodne će zapuhati umjeren jugozapadni. Na Jadranu će slaba bura i sjeverozapadnjak popodne okrenuti na jugo, uz obalu sjevernog dijela jugozapadnjak, te jačati. Najniža temperatura zraka od -6 do -1, na Jadranu uglavnom od 0 do 5, a najviša dnevna od 3 do 8 na kopnu te od 7 do 11 °C na obali i otocima.

Gs Press / DHMZ