Gospić opet najhladniji grad u Hrvatskoj

0

Od svih izmjerenih mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske Gospić se opet pokazao kao najhladniji. Tako je u ličkoj metropoli jutros u 7 sati živa u termometru stala na -8,4 stupnja C.

Hrvatska danas

Na Jadranu i uz njega pretežno sunčano. U ostalim predjelima promjenljiva naoblaka, ujutro mjestimice moguće magla, a sredinom dana i poslijepodne može biti pokojeg lokalnog pljuska, ponajprije u Slavoniji. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, na krajnjem istoku moguće na udare i jak, a u gorju jugozapadni. Na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverac, ujutro na jugu i jaki, sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a navečer na sjeveru jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 9 i 14 °C.

Hrvatska sutra

Prevladavat će sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom, osobito u gorju te na dijelu sjevernog Jadrana. Ujutro mjestimice u unutrašnjosti moguća kratkotrajna magla. Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni, u drugom dijelu dana u gorju te u sjeverozapadnim područjima na udare ponegdje jak. Na Jadranu slabo i umjereno jugo, samo na jugu ujutro još bura, a sredinom dana jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između -4 i 1, u Lici i Gorskom kotaru ponegdje niža, a na Jadranu od 2 do 7 °C. Najviša dnevna većinom između 12 i 17 °C.

Gs Press / DHMZ