Večerašnje scene ličke metropole bile su pravi svjetlosni spektakl. Tome je doprinesla Turistička zajednica Grada Gospića koja je u prigodi 166. Teslinog rođendana opet stvorila atraktivnu manifestaciju Tesla – Power of lights na više lokacija u Gospiću i Smiljanu, na lokacijama koje su obilježile Teslino mladenaštvo u rodnoj Lici.

Večernji program donio je svu  raskoš svjetlosnih atrakcija. Budući da je light motiv cijeloga događanja snaga svjetlosti, po prvi put su Gospić  večeras obasjale instalacija s kinetičkim svjetlima i laserski show uz glazbu. Moglo se odigrati popularnu igru „kružić-križić“ u obliku laserske projekcije, a u Magic dječjem parku s fluorescentnim kamenčićima i fluorescentnim trakama skrivaju se mnoga iznenađenja. Pod snopovima specijalnih reflektora našle su se večeras brojne zgrade i objekti vezani uz Teslinu mladost-od Smiljana do Gospića.

Večeras je atrij Kulturno-informativnog centra bio domaćin  house partiju, gdje je za odličnu atmosferu bio zadužen DJ. Andrologic. Osim što je već dvadesetak godina prisutan na elektronskoj sceni može se pohvaliti i svojim producentskim uradcima na labelovima.

Na sami Teslin rođendan, u nedjelju, 10. srpnja u Smiljanu se s početkom u 12 sati organizira izložba fotografija na otvorenom: “4 godišnja doba”, gospićkog fotografa Josipa Durdova.

Osim toga posjetitelji će moći besplatno razgledati Memorijalni centar Nikole Tesle od 10 do 20  sati. Večernji  Lika Night Run u parku Jasikovac počinje dječjom utrkom u 18 sati, a odrasli startaju od 19  sati. Nakon toga opet nema odmora jer slijedi rock koncert gospićke rock punk grupe DC5.

Gs Press