Nakon briljante igre  doma se sa Državnog prvenstva odigranom u Rovinju večeras  vratila najbolja hrvatska rukometna ekipa u kategoriji osnovnih škola. Dječaci OŠ „dr. Jure Turić“ ovjenčali su se zlatom, a na dolasku s putovanja dočekali su ih mnogi roditelji, učitelji, prijatelji, učenici i predstavnici županijske i gradske vlasti.

Ravnatelj OŠ „dr. Jure Turić“ Ivica Radošević je govoreći o postignutom uspjehu svojih učenika istaknuo kako je riječ o rukometnim talentima o kojima će se još čuti, ali je pri tome pohvalio i djevojčice ove škole koje su unatoč starosnoj razlici od dvije godine uspjele dosegnuti 9. mjesto u Hrvatskoj.

Nazočne su pozdravili i Dubravko Mesića, tajnik Školskog sportskog saveza Ličko-senjske županije i gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević.

Župan ličko-senjskii Ernest Petry također je dočekao mlade šampione.

Pridružujem se željama da postanete dobri učenici, studenti i da se nakon školovanja vratite u svoj Grad i Župniju jer ste vi generacija na kojoj ostaje ovaj dio Hrvatske. Ova škola je uvijek bila rasadnik talenata koji svoj raskoš u sportu i znanju  najprije dugujete svojim roditeljima i učiteljima. Svi mi koji smo u izvršnoj vlasti svakako moramo pojačati nastojanja da vam se osigura povratak doma nakon školovanja jer je na vama uskoro teška zadaća voditi ovaj grad i cijelu Liku. Do sada smo vam uvijek davali punu potporu, ali je činjnica da ste vi budućnost u koju nam valja ulagati što više, čestitao je rukometašima župan Ernest Petry i nazdravio im uz bezalkoholni pjenušac.

U ime pobjedničke ekipe na čestitkama i prijemu zahvalio se član pobjedničke ekipe Vedran Hećimović.

Gs Press