Gospić i Otočac najhladniji gradovi u Hrvatskoj

0

Od svih izmjerenih mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske Otočac i Gospić se opet pokazali kao najhladniji. Tako je jutros u 7 sati živa u Otočcu pokazala -7,6 i Gospić -7,6 stupnja C. Na Zavižanu malo toplije gdje je izmjereno -7,0 stupnja C.

Hrvatska danas

Prijepodne sunčano, uglavnom u središnjim predjelima mjestimice s maglom. Sredinom dana sa zapada naoblačenje, potom na sjevernom Jadranu kiša, a u gorskim područjima i susnježica i snijeg. Naoblačenje će do večeri zahvatiti cijelu zemlju, no suho će se veći dio dana zadržati na istoku unutrašnjosti, a oborine koja može stvarati poledicu osim u gorju, u večernjim satima može biti i u dijelovima središnje Hrvatske. Vjetar na kopnu slab, ponegdje do umjeren jugoistočni, a na Jadranu će zapuhati jugo koje će u večernjim satima biti jako i olujno. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 3 do 6, a duž obale i na otocima između 9 i 13 °C.

Hrvatska sutra

Umjereno do pretežno oblačno. Povremeno kiša, u unutrašnjosti i oborina na granici kiše i snijega. Na Jadranu nevere, osobito u Dalmaciji lokalno i obilnija kiša, a moguće su i pijavice. Vjetar na kopnu slab, ponegdje umjeren sjeverni, ujutro u Slavoniji i jugoistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu popodne u okretanju na sjeverozapadnjak, navečer i buru. Najniža temperatura većinom od -2 do 2, na Jadranu 4 do 9 °C. Najviša dnevna od 0 do 4, na Jadranu između 9 i 14 °C.

Gs Press / DHMZ