Gospić i Otočac najhladniji gradovi u Hrvatskoj

0

Od svih izmjerenih mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske Otočac i Gospić se opet pokazali kao najhladniji. Tako je jutros u 7 sati živa u Otočcu pokazala -6,4 i Gospić -6,4 stupnja C. Na Zavižanu malo toplije gdje je izmjereno -1,8 stupnja C.

Hrvatska danas

U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku s kojom mjestimice može biti slabih oborina na granici snijega i kiše, vjerojatnijih u Podravini i Slavoniji. Na Jadranu pretežno sunčano. Slab i umjeren zapadni i jugozapadni vjetar na kopnu će postupno okrenuti na sjeverozapadnjak, u najsjevernijim i istočnim područjima uz mogućnost jakih udara. Na Jadranu će puhati umjeren i na udare jak sjeverozapadnjak, a uz obalu još ujutro te ponovno navečer bura i sjeverni vjetar. Najviša dnevna temperatura na kopnu između 8 i 13, na moru od 10 do 15 °C.

Gorski kotar i Lika

Djelomice, poslijepodne i pretežno sunčano. Vjetar u noći i ujutro uglavnom slab jugozapadni, a poslijepodne slab i umjeren sjeverni. Najniža jutarnja temperatura između -7 i -2, a najviša dnevna od 7 do 10 °C.

Hrvatska sutra

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a u Dalmaciiji te prijepodne i u istočnoj Slavoniji pretežno sunčano. Sredinom dana u sjeverozapadnim krajevima lokalno može biti i slabe oborine. Vjetar uglavnom slab jugozapadni, u istočnim predjelima umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar u slabljenju i na sjevernom dijelu u okretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura većinom od -5 do 0, na moru od 2 do 7, a najviša dnevna između 5 i 10, na Jadranu 10 i 14 °C.

Gs Press / DHMZ