Proslavljeni ratni general Miljenko Filipović boravio je jučer u Gospiću gdje na skupu dao podršku kandidatima HDZ-ove koalicije za župana Ernestu Petryju i za gradonačelnika Gospića Mariju Stilinoviću. Na središnjem Trgu Stjepana Radića generala su dočekali ga mnogi članovi HDZ-a, među kojima je bio veliki broj hrvatskih branitelja, suboraca uz koje je general Filipović na početku rata branio Gospić. Zbog velikog broja okupljenih građana konferencija za tisak premještena je i održana u Parku Kolakovac.

Nazočnom mnoštvu najprije se obratio jedan od ratnih zapovjednika 118. brigade ZNG Gospić Pajo Brkljačić i dugogodišnji član HDZ-a. Zahvalio se na velikoj potpori i dolasku građana kako bi generalu Filipoviću još jednom ukazali poštovanje. Kandidat za župana Ernest Petry u ovako velikoj potpori članova stranke i među braniteljima vidi sigurnu pobjedu u 2. krugu lokalnih izbora.

-Neću držati velike govore, već vas sve pozivam da u nedjelju odradimo posao i ovu županiju vratimo korijenima. Zahvaljujem generalu Miljenku Filipoviću što je danas s nama, upravo kao i 1991. godine kada je Gospić bio nadomak pada. U nedjelju je naš dan jer ćemo se oduprijeti diktaturama i konačno započeti s poslom. Samo tako ćemo imati pošten Gospić i Ličko-senjsku županiju. Građani to svakako zaslužuju, napomenuo je Ernest Petry.
Govoreći o svojim prijateljima i suborcima general Filipović naglasio je kako se danas u Gospiću susreo s mnogim poznatim licima, suborcima i prijateljima.

-Drago mi je što sam danas opet s vama i sa mnogim stranačkim prijateljima. Ovdje sam da bih podržao naše kandidate na nedjeljnim izborima za župana i gradonačelnika Gospića. Prijatelji moji, da nije bilo vas danas ne bi bilo ni Gospića ni Hrvatske. Zajedno smo obranili Gospić i da nije bilo tog otpora četnici bi se spustili do našeg Jadrana. Gospić i Ličko-senjska županija dali su jednu od najvećih žrtava u Domovinskom ratu. Zato i u nedjelju budimo složni kao u ratu, izađimo i podržimo naše uvažene stranačke kolege, istaknuo je general Filipović srdačno pozdravljen od okupljenog mnoštva.

Predsjednik ŽO HDZ-a Marijan Kustić ponovio je kako su mlađi naraštaji upravo na primjeru hrvatskih branitelja krenuli u ovu političku kampanju koju časno provode.
-Od prvog trenutka sam vjerovao da će naš kandidat Ernest Petry okupiti oko sebe ljude, prekinuti nered koji traje već četiri godine i povesti naprijed ovu županiju. Uvjeren sam da će naši kandidati u nedjelju polučiti veliku pobjedu, rekao je Kustrić i pozvao nazočne da konačno uvedu promjenu u političkom smislu Ličko-senjske županije i Gradu Gospiću.
Kandidat za gradonačelnika HDZ-ove koalicije u 2. krugu izbora Mario Stilinović također je zahvalio generalu Filipoviću i svima koji su uvijek podržavali HDZ. U vedrom i na trenutku euforičnom ozračju Stilinović vidi entuzijazam koji će rezultirati pobjedom HDZ ove koalicije.

M.S.