Gospićku gradsku sportsku dvoranu sinoć je ispunilo nekoliko tisuća članova i simpatizera Hrvatske demokratske zajednice kako bi prisustvovali predizbornom skupu i predstavljanju kandidata za VII. izbornu jedinicu. Velikim aplauzom okupljenih dočekan je dolazak predsjednika Vlade i HDZ-a, Andreja Plenkovića, nositelja liste Tome Medveda, domaćina, župana ličko-senjskog Ernesta Petryja, i ostalih kandidata sa liste HDZ-a za VII. izbornu jedinicu.

Skup je obilježio i značajan jubilej – 34. obljetnicu osnutka HDZ-a u ovom dijelu Hrvatske. Iz cijele Ličko-senjske županije stiglo je nekoliko tisuća ljudi kako bi na ovaj način dali podršku stranci koja kontinuirano dominira političkom scenom ovog kraja.

Prvi govornik večeri bio je Ernest Petry, predsjednika Županijskog HDZ-a i ličko-senjski župan, koji je naglasio neprekidni razvoj i napredak Ličko-senjske županije pod vodstvom HDZ-a i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Uspjesi u gospodarstvu, turizmu, obrazovanju, sportu i kulturi posljedica su, prema Petryju, strateškog i odgovornog vođenja županije.

U ime utemeljitelja stranke, okupljenima se obratio Mario Kapulica, dok je Tomo Medved, nositelj liste za VII. izbornu jedinicu, istaknuo odanost HDZ-a narodu i braniteljima, te sposobnost stranke da vodi državu bez eksperimenata.

U svom govoru, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković istaknuo je važnost predstojećih izbora za budućnost Hrvatske. “Izbori 2024. su presudni za smjer kojim će naša zemlja krenuti. Pred nama je jasan izbor: s jedne strane HDZ i sigurnost, koja donosi daljnji rast plaća i zaposlenosti, a s druge strane pustoš koju predstavlja SDP,” rekao je Plenković. Upozorio je na rizike izbora opozicije, osvrnuvši se na njihovu podršku, kako je rekao, “kršitelju Ustava i primitivcu Milanoviću, najgorem premijeru u povijesti naše zemlje.” Plenković je naglasio kako bi povratak SDP-a na vlast značio korak unatrag za Hrvatsku, vodeći zemlju daleko od demokratskog Zapada prema ruskom utjecaju. Također je kritizirao opoziciju zbog protivljenja ključnim infrastrukturnim projektima poput Pelješkog mosta i LNG terminala, koji su Hrvatsku učinili energetski neovisnom. “Ali Hrvati neće dopustiti povratak onih koji žele ekonomski, socijalno i identitetski razarati našu zemlju,” zaključio je Plenković, uvjeren u pobjedu HDZ-a i odbacivanje oporbenih snaga koje zazivaju kaos.

Gs Press