Tko je zapravo Nikola Šimunić kojeg se sve češće spominje kao kandidata za gradonačelnika Grada Gospića?

Znanstvena karijera (s desecima objavljenih znanstvenih radova) mladog znanstvenika (34 godine) je pozamašna, a naročito se u zadnje vrijeme bavio demografskim kretanjima na području Ličko-senjske županije i Hrvatske u cjelini. Izuzetno je cijenjen među mlađom populacijom, a opus njegovih aktivnosti je širok. Na zadnju vijest prije nekoliko mjeseci da bi mogao biti kandidat za gradonačelnika na društvenim mrežama je bilo niz komentara u smislu „ …..ako Nikola bude kandidat izaći ću na izbore i glasati za njega“.

Nikola je aktivan u znanosti , sportu, HGSS-u… Jednostavno svestran mladi čovjek

Nikola Šimunić bio je aktivan kao sportaš i igrao rukomet za slobodno to možemo reći već brand u gradu Gospiću, Rukometni klub „Gospić“. Pored toga vrlo je cijenjen je među dečkima koje mi nazivamo heroji iz HGSS-a, a da podsjetimo Nikola je i pripadnik Gorske službe spašavanja i tamo o njemu se mogu čuti samo riječi hvale. Nikola Šimunić sin je Stanka i Suzane, dragovoljaca Domovinskog rata i umirovljenih djelatnika Oružanih snaga Republike Hrvatske. Njegov otac je Stanko Šimunić za kojeg teško možete naći nekoga da bi rekao bilo koju ružnu riječ. Spominjući njegovog oca, nogometnu legendu, spominjemo čovjeka koji u svom selu gotovo da nema nekoga kome nije pomogao.

Kao uspješnom studentu nije mu bilo teško konobariti za lakše studiranje

Nikola Šimunić oženjen je mlado čovjek, kao što smo već naveli izuzetno je poznat i cijenjen drugim mladim ljudima, a jedan od razloga je i to što je već kao tinejdžer srednjoškolac, a kasnije kao student konobario u poznatim gospićkim kafićima. Ako ga priupitate zašto je to radio, skromni, ali vrijedni i društveno vrlo aktivni Nikola Šimunić odgovorit će vam: “Da malo pomognem roditeljima u plaćanju režija, ali i da ostavim sebi malo džeparca, kako bi imao više sredstva za troškove studiranja koji nisu mali i na taj način rasteretio roditelje. „

Pored svega ovoga za napomenuti je da se radi o mladom znanstveniku kome je u znanstvenom smislu fokus na demografskim prilikama Ličko-senjske županije pa i Hrvatske. Mnogi  Gospićani možemo reći žude da grad dobije takvog gradonačelnika – znanstvenika, mladog čovjeka, neopterećenog, nekonfliktnog, društveno vrlo aktivnog…

Je li sazrelo vrijeme da se gradu vrati taj već zaboravljeni štih, za kojeg mnogi smatraju da ga Nikola Šimunić sigurno može vratiti?

Spomenuli smo da je u fokusu znanstvenog rada Nikole Šimunića demografija, a mnogi priželjkuju da njegov novi fokus bude postati gradonačelnik ovog herojskog, u zadnje vrijeme opustošenog, podijeljenog, a mnogi će reći nikada lošijeg Grada Gospića.

Gs Press / c.p.L.O.