ŠVICARSKA je pobijedila na Eurosongu. Nemo s “pjesmom” The Code osvojili su ovogodišnji Eurosong, a hrvatski predstavnik Baby Lasagna završio je na drugom mjestu.

Baby Lasagna se danas vraća u Hrvatsku, Zagreb priprema doček

NAKON povijesnog uspjeha na Eurosongu, odnosno drugog mjesta, Baby Lasagna danas se vraća kući. Prema posljednjim informacijama, na zagrebački aerodrom slijeće oko 13:15 avionom Croatia Airlinesa.

Nakon toga će se sa svojim timom zaputiti na Trg bana Jelačića, gdje mu Grad Zagreb priprema doček. Vozit će se istom rutom kao nekad hrvatska nogometna reprezentacija – kroz Novi Zagreb, preko Mosta slobode i Vukovarske, Savskom do Trga.

Pjevaju Let 3, Tajči i Emilija Kokić

“Pozivamo sve građane i ljubitelje glazbe da pozdrave i dočekaju našeg Marka na glavnom gradskom trgu gdje će od 13:00 sati biti organiziran prigodan program dočeka, a okupljene će do dolaska Baby Lasagne zabavljati DJ Mario Kovač te bivši hrvatski predstavnici na Eurosongu Let 3, Tatjana Matejaš Tajči u pratnji Ante Gele i benda te Emilija Kokić. Voditelj programa Miljenko Cvitković – Minja”, priopćio je Grad.

S ciljem sigurnog održavanja programa, na Trgu bana Jelačića dežurat će zdravstvene službe, vatrogasci, redarska i zaštitarska služba. Moguće su izmjene u javnom gradskom prijevozu oko centralnog mjesta proslave, napominju iz Grada.

Članovi žirija ovih država Hrvatskoj nisu dali ni jedan bod

NORVEŠKA, San Marino, Španjolska, Grčka, Portugal i Belgija.

Države su to čiji članovi žirija Baby Lasagni sinoć nisu dali ni jedan bod. Cipar i Srbija Lasagni su dali po 12 bodova, ostali uglavnom po 6, 8 ili 10, a Švicarska se najčešće spominjala kao država kojoj su članovi žirija dali po 12 bodova.

Nemo ima najviše glasova žirija u povijesti natjecanja

Dosadašnji rekord u broju bodova žirija držalo je Ujedinjeno Kraljevstvo koje je 2022. godine dobilo 283 boda od stručnih žirija. Ukrajina je, recimo, na početku rata, kada je od publike dobila rekordan broj bodova, od stručnih žirija dobila 192 boda. Švicarska je sinoć dobila 365 bodova žirija.

Nadalje, nikada se do sada nije dogodilo da 22 od 37 stručnih žirija istom izvođaču daju po 12 bodova.

“Više ne gledamo Eurosong”

Mnogo je reakcija gledatelja na ovaj rezultat. Evo što kažu Balkanci.

Ovo su mišljenja stranih gledatelja Eurosonga.

Gs Press / index.hr