Evo kako kandidati za župana stoje u anketama u općinama

0

Nakon što smo objavili kako kandidati za župana stoje u gradovima Ličko-senjske županije, kao što smo najavili prije tjedan dana da ćemo objavljivati rezultate agencije 2×1 komunikacije za preferencije birača za župana Ličko-senjske županije po općinama. Da podsjetimo na nivou županije župan Milinović je dobio 51,98 %, Ernest Petry 18,30 %, Mira Vrkljan Radošević 14,14%, a Tomislav Zrinski 7,69%   te neodlučnih 7,90%. Te ankete su rađene u vrijeme kada se smatralo da će dr. Vrkljan Radošević biti kandidatkinja za županicu.

 Evo kako spomenuti kandidati po anketama stoje u Brinju

Kandidat stranke LiPO Darko Milinović po tim anketama u Brinju dobiva 54 % glasova, kandidat HDZ Ernest Petry dobiva 30 % glasova, kandidatkinja Domovinskog pokreta Mirjana Vrkljan Radošević dobiva 13% glasva te je neodlučnih 3 % ispitanika. Po ovome se vidi da je u  općini Brinje uvjerljivi favorit kandidat stranke LiPO Darko Milinović.

Rezultati za općinu Plitvička jezera

Zanimljivi rezultati postignuti su i u Plitvičkim jezerima. Kandidat stranke LiPO Milinović dobiva 53% glasova, kandidatkinja Domovinskog pokreta Mira Vrkljan Radošević dobiva 14 % glasova, kandidat HDZ-a Ernest Petry dobiva 9 % glasova, kandidata SDP-a Tomislav Zrinski dobiva 7% glasova dok je 12% neodlučnih i 5% neće glasati za nikoga od ponuđenih.

Još jednom napominjemo da je anketa rađena u vrijeme kada se smatralo da će dr. Mirjana Vrkljan Radošević biti kandidatkinja za županicu.

Izvor: 2×1 Komunikacije

Gs Press / c.p.L.O.