Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 14 prometnih nesreća, u kojima su 3 osobe teško ozlijeđene, 2 osobe su lakše ozlijeđene, a 10 prometnih nesreća je s materijalnom štetom.

U petak 16. lipnja 2023. godine dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene i to:

  • u 13,45 sati na dionici državne ceste DC-52, u Vrhovinama kada je 35-godišnjakinja iz Vrhovna upravljala osobnim automobilom gospićke registracijske oznake iz smjera Otočca u smjeru Vrhovina, te prilikom pretjecanja motocikla francuske nacionalne oznake nije držala svoj automobil na potrebnoj udaljenosti od motocikla kojom prilikom je udarila u bočnu stranu prednjeg kotača motocikla uslijed čega se motocikl prevrnuo na desnu stranu. U prometnoj nesreći je 50-godišnja francuska državljanka, vozačica motocikla teško ozlijeđena, a protiv 35-godišnje vozačice automobila biti će podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće;
  • u 16,30 sati na dionici državne ceste DC-106, između trajektne luke Žigljen i Novalje, kada je 58-godišnjak iz Šenkovca upravljao osobnim automobilom varaždinske registracijske oznake i nepropisno započeo pretjecati automobil ispred sebe jer se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, uslijed čega ga je u zadnji dio automobila udario motocikl zagrebačke registracijske oznake kojim je upravljao 56-godišnjak iz Zagreba a koji je propisno pretjecao vozila ispred sebe. Vozač motocikla je u prometnoj nesreći teško ozlijeđen.

Jučer, 18. lipnja 2023. godine u 23,40 sati u mjestu Gajac, Grad Novalja, došlo je do prometne nesreće kada je 31-godišnji slovenski državljanin upravljao osobnim automobilom slovenskih nacionalnih oznaka, te prilikom skretanja ulijevo udario prednjim dijelom automobila u bočni dio mopeda kojim je iz suprotnog smjera upravljao 56-godišnjak iz Zagreba koji je u prometnoj nesreći lakše ozlijeđen, dok je 39-godišnja putnica na mopedu teško ozlijeđena.

Na području Senja evidentirana je 1 prometna nesreća u kojoj je 1 osoba lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Senja (3), Novalje (3), Gospića (2), Otočca (1) i Korenice (1).
Gs Press / PULS