Udruga Hrvatska škola Outward Bound u suradnji s Osnovnom školom Jure Turića Gospić, u sklopu Europskog tjedna sporta uključila skoro 100 učenika u aktivnosti na otvorenom!

3. listopada održale su se Outward Bound aktivnosti iskustvenog učenja na otvorenom s djecom iz OŠ Jure Turića, promovirajući sport i zdrave životne navike.

Aktivnosti su provedene u sklopu Erasmus+ Sport projekta “Sport2Outdoor” čiji smo ponosni partner.

Projekt financira Europska Unija kroz program Erasmus+Sport, a provodi se u suradnji 5 organizacija iz 5 zemalja – Scout society Rumunjska, nositelj projekta te partneri Hrvatska škola Outward Bound, Innovative Education centre Austrija, Bilgi ve Beceri Dernegi Turska i CŠOD – Center šolskih in obšolskih dejavnosti Slovenija.

Hrvatska škola Outward Bound dio je međunarodne mreže Outward Bound i u Hrvatskoj postoji i djeluje od 2005. godine. Godišnje uključi više od 1000 polaznika u svoje programe iskustvenog učenja pomoću izazovnih aktivnosti u prirodi. Sudjelujući u programu djeca i mladi imaju priliku bolje upoznati sebe, razviti samopouzdanje, spremnost na preuzimanje odgovornosti, sposobnost suradnje i predvodništva i time ojačati svoj karakter za suočavanje s izazovima svakodnevnog života.

Gs Press