Danas, 30. travnja, u ime Veleučilišta Nikole Tesle Gospić, Gospićko- senjskoj biskupiji uručen je Elaborat prometne regulacije na dan Susreta hrvatske katoličke mladeži. Veleučilite je izradilo elaborat Elaborat temeljem sklopljenog ugovora sa Gospićko-senjskom biskupijom iz 2022. godine a izradili su ga studenti uz koordinaciju dr.sc.Ive Peke i mr.sc.Josipa Burazera Paveškovića.

Elaborat je predala dekanica doc. dr. sc. Vlatka Ružić i dr.sc. Ivo Peko.

Gospićko-senjska biskupija i grad Gospić ugostit će 12. Susret hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati 4. svibnja 2024. godine. Susret će se održati pod geslom “Raduj se za svoje mladosti”, inspiriranim biblijskom izrekom iz Propovjednika.

Prijave za ovaj događaj započele su još 4. siječnja ove godine preko digitalne platforme e-župe i prvotno su trebale završiti za Uskrs, 31. ožujka. Međutim, zbog velikog interesa mladih, rok za prijavu produžen je dva puta – prvo do 15. travnja, a zatim do 30. travnja.

Biskupija je danas obavijestila javnost da su prijave službeno zatvorene i na susretu se očekuje oko 10.000 sudionika. Također, naglašavaju da za one koji se nisu stigli prijaviti više nema mogućnosti naknadne prijave ni ulaska na službeni prostor Gradskog stadiona Balinovac gdje će se susret održavati.

Organizatori upozoravaju da će se zbog visoke razine sigurnosti provoditi kratke sigurnosne provjere svih sudionika pri ulasku na stadion, kako bi se osiguralo mirno i sigurno okupljanje mladih.

Gs Press