Da su izbori bili prošlu nedjelju, veliko istraživanje Promocije Plus pokazuje da Nikola Šimunić, bez obzira što još nije aktualni kandidat, po anketama opasno puše za vrat Karlu Starčeviću. Naime, Karlo Starčević po anketama dobiva 42 %, a Nikola Šimunić 36%. Ti rezultati kod Šimunića mogu izazvati veliko zadovoljstvo jer tri mjeseca prije izbora Starčević ima prednost gotovo samo za statističku pogrešku.  U stranci LiPO su očekivali, budući je Nikola Šimunić relativno nepoznat,  da će razlika biti veća od 20% . Čini se da je i njih ova anketa iznenadila, ali očito i ohrabrila.

Karlo Starčević najnegativniji političar u Gospiću, tako misli 24% Gospićana

Zanimljivo je napomenuti, da po pitanju popularnosti Starčević ima 34% onih koji uglavnom pozitivno misle o njemu, a Nikola Šimunić 31%, što Šimunića kao još relativno nepoznatog stavlja u ulogu ozbiljnog protukandidata. Uglavnom i izrazito negativno mišljenje o Karlu Starčeviću ima 24 % birača, a o Nikoli Šimuniću samo 9%. Po tome je vidljivo da se Karlo Starčević mnogima zamjerio.

Kada vidimo podatak da za Karla Starčevića nije čulo samo 1,7%, a za Nikolu 28% onda je vrlo jasno koji ogroman potencijal ima Šimunić, i kao relativno nepoznata osoba puše za vrat Karlu Starčeviću.

Šimunić uvjerljivo vodi u mlađoj i srednjoj populacijskoj dobi, Starčević bez dodatnog potencijala

Ankete pokazuju da je Nikola Šimunić zauzeo centralno mjesto u mlađoj biračkoj populaciji, što znači da je njegova popularnost među mladima i onima koji ne izlaze na izbore prepoznata i to mu daje  dodatni potencijal. Što se tiče Karla Starčević, budući da samo 1,7% anketiranih nije čulo za njega nema tog dodatnog potencijala te ne može proširiti bazu svojih birača. Nikola Šimunić kao što smo rekli tu ima ogromni potencijal, njih 28% nisu čuli za njega, ali bez obzira na to ima ogromnih 36% potpore. Ako Nikola Šimunić, svoju kampanju usmjeri na taj dio biračkog tijela, kojemu je još nepoznat, izborna pobjeda mogla bi mu se nasmiješiti.

Gs Press / c.p.L.O.