Mjesec borbe protiv ovisnosti svake se godine obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca

Foto: Ilustracija

Policijska uprava ličko-senjska započela je s provođenjem edukativnih predavanja u osnovnim i srednjim školama na području Ličko-senjske županije u sklopu Nacionalnog projekta „Zdrav za 5“. Projekt se provodi od 2012. godine u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja (Hrvatski zavod za javno zdravstvo), Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine (nekadašnjeg Ministarstva zaštite okoliša i prirode) i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Kako bi senzibilizirali najugroženiju populaciju, policijska službenica Policijske uprave ličko-senjske u osnovnim i srednjim školama održati će niz edukativnih predavanja kako bi učenicima prezentirali problematiku konzumacije alkohola i droga kod adolescenata.

Mjesec borbe protiv ovisnosti započeo je edukativnim predavanjem učenicima 8. razreda u osnovnim školama u Korenici i Gospiću, te učenicima 1. razreda srednjih škola u Korenici i Senju, a nastavit će se intenzivno provoditi tijekom navedenog razdoblja.

Učenici  su upoznati na postojanje raznih mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena u kojem se može dobro zabaviti bez alkohola i droga, te isto tako da ne podliježu vršnjačkom pritisku kad je u pitanju alkohol, ali i druge ovisnosti.

Cilj projekta je smanjenje konzumiranja sredstava ovisnosti među mladima i smanjenje rizičnih ponašanja, rano otkrivanje konzumenata, ovisnika, otkrivanje i suzbijanje preprodaje droga, stvaranje većeg osjećaja sigurnosti među učenicima te smanjenje dostupnosti svih oblika ovisnosti u školskom okruženju.

Gs Press / PULS